Husqvarna achterbrug

Buggyteam Belgie  > Uncategorized >  Husqvarna achterbrug
0 Comments

Husqvarna achterbrug

De achterbrug is een onderdeel van de motorfiets dat het frame en het achterwiel met elkaar verbindt. Zijn belangrijkste rol is om de achterwielophanging in staat te stellen het vermogen op de grond over te brengen.

Terwijl het frame de berijder en het achterwiel vasthoudt, zorgt de achterbrug ervoor dat ze samen kunnen draaien. Dit maakt de motorfiets wendbaarder en stabieler, en geeft het achterwiel meer grip op de grond.

Hierdoor kan het achterwiel op het chassis van de motorfiets blijven, waardoor het niet kan bewegen en geen ongewenste trillingen kan veroorzaken. Als het achterwiel van het chassis mag wegglijden, kan dat ook overmatige slijtage van de ophanging en andere onderdelen veroorzaken.

Soorten achterbruggen

Hendy-Climax – dit is het meest voorkomende type achterbrug. Hij bestaat uit twee hoofddelen: De "zwaar" geprofileerde hoofdbuis en een kleiner achterste sub-frame. Het achterste subframe is verbonden met de achterbrug door een enkel draaipunt, waardoor het achterwiel er aan één kant omheen kan draaien.

2-weg link – dit type achterbrug is vergelijkbaar met een hendy-climax achterbrug, maar heeft twee draaipunten. Het ene draaipunt verbindt de achterbrug met het frame, terwijl het andere het achterwiel rond de achterbrug draait.

Link-type – dit type achterbrug bestaat uit een scharnierende achterbrug waar het achterwiel aan twee kanten omheen kan scharnieren. Het verschilt van een hendy-climax achterbrug in die zin dat beide uiteinden van de achterbrug aan de motor kunnen draaien.

Waarom een carbon fiber achterbrug kopen?

Als u op zoek bent naar een betere wegligging en besturing van uw motorfiets, of gewoon om hem lichter te maken, dan is carbon fiber uw beste optie.

De belangrijkste reden hiervoor is dat carbon fiber extreem sterk is. Het kan worden gebruikt om een breed scala aan onderdelen te construeren, waaronder de achterbrug. Dat maakt het aanzienlijk duurzamer dan aluminium of staal, die vaak gebruikte materialen zijn.

Een andere reden om voor carbon fiber te kiezen is dat het uitstekende dempingseigenschappen heeft. Dit maakt het ideaal voor high-performance toepassingen, zoals crossmotoren. Dat is geweldig, want bij crossmotoren draait alles om hoge snelheden en manoeuvres met veel kracht, zoals sprongen.

Hoe controleer je of je achterbrug aan de normen voldoet?

Zoals elk onderdeel moet ook de achterbrug van hoge kwaliteit zijn. Er is echter één aspect waar veel eigenaars nooit bij stilstaan: de conformiteit van de achterbrug.

Dit is de stijfheid van het gebruikte materiaal en de hoeveelheid compressie die het krijgt tijdens het gebruik. Als de achterbrug niet stijf genoeg is, zal hij niet bestand zijn tegen urenlang intensief gebruik.

Als u zeker wilt zijn dat u een kwaliteitsonderdeel krijgt, moet u het naar een expert brengen om het te laten controleren. U kunt dit ook zelf doen als u over de juiste apparatuur beschikt. Er zijn veel online bronnen, zoals Amazon, die testkits aanbieden.

Conclusie.

We hopen dat je nu een beter begrip hebt van de onderdelen die een motorfiets maken, en ook wat een goede achterbrug maakt.

Het is vooral belangrijk te weten dat de achterbrug een integraal onderdeel van de motorfiets is. Hij zorgt ervoor dat de motor kan draaien, over obstakels kan rijden en stabiel blijft bij hoge snelheden. Als hij breekt, is de fiets nutteloos. Daarom is het belangrijk om de juiste achterbrug te kiezen voor uw behoeften en budget.

Leave a Reply

Your email address will not be published.